beruhazaspacklogo.pngberuhazasqslogo.png

2022. JANUÁRJÁBAN BEFEJEZŐDÖTT A KAPACITÁSNÖVELÉSI ÉS TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSI PROJEKT A PHARMA PACK HUNGARY KFT-NÉL

 

A budaörsi Pharma Pack Hungary Kft. gyógyszercsomagoló üzeme, mely mind a hazai, mind tucatnyi egyéb európai tagállam piacaira gyárt gyógyszerkészítményeket, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében, 25,49 millió forintos célzott pályázati támogatással sikeresen növelte kapacitását és hatékonyságát. A 36,42 millió forintos beruházás során beszerzett eszközök 2021-ben kerültek integrálásra az összes gyártósoron.


A Pharma Pack Hungary Kft. működéséhez elengedhetetlen fontosságú a gyártósorok megfelelő állapota. A gépek, berendezések ennek érdekében folyamatos felújításra szorultak, új gyártószerszámok és eszközök kerültek beszerzésre és implementálásra. A felújítások és cserék eredményeként a cég (bliszterezési és kartonozási) kapacitása megnövekedett, a gyártás sebessége felgyorsult.

Korábbi termékekből (pl.: bisoprolol tabletták különböző hatáserősségei) a napi termelési mennyiség a fejlesztéseket követően duplájára nőtt (kb. 8.000 db-ról 16.000 db-ra). A felgyorsult gyártás mellett lehetőség nyílt új termékek (pl.: D vitamin kapszulák különböző hatáserősségei) csomagolására, azonban a megnövekedett rendelési mennyiségek hiánytalan teljesítésére a kapacitás még így is elégtelennek bizonyult, ennek lefedésére pedig külső alvállalkozó támogatására volt szükség.

Mivel a gyártósorokon a szűk keresztmetszetet a szerializációs modul jelentette, ennek bővítése elkerülhetetlenné vált. A cég egy új, intelligens, integrálható gyártásfelületi berendezés beszerzése mellett döntött a probléma megoldására, melynek eredményeként a kapacitás az elvárások szerint tovább bővült.

A korábbi példákat folytatva 2019-ben bisoprolol hatóanyagú tablettákból eredő késztermék gyártási mennyisége összesen 689.664 db, míg 2021-re ez a szám 1.125.904 db-ra növekedett. Ugyanígy a D vitamin kapszulákból eredő késztermék gyártási mennyisége 2019-ben összesen 67.224 db, 2021-re pedig 1.046.154 db-ra emelkedett. 

increase.png

A termelési volumen növekedéséhez hozzájárult szerializációt biztosító magyar partnerünk, a Masterprint Jelöléstechnikai Kft. is. A jó partneri kapcsolat, azonnali rendelkezésreállás és problémamegoldásra törekvő szemlélet rövid időn belül segíti hozzá cégünket az esetleges gyártást akadályozó problémák kiszűréséhez és megoldásához.

A fejlesztéseknek köszönhetően a gyártósor működése stabil, kiszámítható, a cég által csomagolt termékek minősége garantálható. A gyártás procedúrája átláthatóvá vált, csökkentek az állásidők, korábbi manuális csomagolási feladatok implementálhatóvá váltak a gépsorokon, melynek köszönhetően nőtt a rendelkezésre álló munkaerő hatékonysága és kapacitása. A gyártási folyamat és kapacitás szintén bővült, lehetőséget teremtve ezáltal a további fejlődésre és új gyártási projektek bevezetésére.


A támogató neve: Magyarország Kormánya & Európai Unió
A program neve: Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program
A kedvezményezett neve: Pharma Pack Hungary Kft.
A projekt címe: Pharma Pack Hungary Kft. Technológia Fejlesztés Projektje
A támogatás összege: 25,49 millió forint
A projekt befejezési dátuma: 2022.01.15
A támogatói okirat száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00681

vekop.png